Nieuwe EU-regels voor productielabels: Etivoet heeft het antwoord

In de wereld van productetikettering duiken vaak nieuwe regels op die de veiligheid van consumenten verder moeten garanderen. Ook de Europese Unie scherpte recent de CLP-wetgeving aan. Die wetgeving rond ‘classification, labelling and packaging’ van substanties en mengsels vereist dat productlabels voldoen aan allerlei specifieke eisen, zoals minimale lettergroottes en het gebruik van duidelijk zichtbare pictogrammen. Bedrijven moeten zich dus de vraag stellen hoe ze aan die nieuwe regels kunnen voldoen en tegelijk het aantrekkelijke uiterlijk van hun productverpakking bewaren. Hier komt Etivoet duidelijk in beeld!

Want met onze jarenlange expertise in meerlaagse etiketten bieden wij een innovatieve oplossing die de wetgeving naleeft én esthetische consistentie garandeert. Stel je voor: je hebt al een knap ontworpen productlabel, zorgvuldig samengesteld om je merkidentiteit te weerspiegelen en de aandacht van consumenten te trekken. Nu moet je dat label plots aanpassen aan de nieuwe CLP-eisen. Meestal zal dat betekenen dat je het label groter moet maken, wat het hele uiterlijk van je product of de grootte van je verpakking kan veranderen. Niet ideaal!

Etivoet's meerlaagse etiketten bieden de perfecte uitkomst. In plaats van je bestaande label te vergroten, voegen we gewoon extra lagen toe aan het bestaande ontwerp. Die extra ‘vellen’ kunnen alle informatie bevatten die door de nieuwe CLP-regelgeving wordt gevraagd, zoals grotere lettertypes en extra pictogrammen, zonder dat je de totale grootte van je label verandert. Zo blijft je product visueel aantrekkelijk en moet je niet inboeten op uitstraling.

De technologie werkt als een soort mini-boekje op je label. Elke laag kan op zichzelf geopend en gelezen worden, terwijl de buitenste laag intact blijft en je merkidentiteit blijft uitstralen. Dat zorgt ervoor dat je product in de winkelrekken evenveel blijft opvallen en toch volledig voldoet aan de nieuwste wettelijke vereisten. Het etiket kan vlot geopend en opnieuw gesloten worden zonder kwaliteitsverlies.

Wij bij Etivoet begrijpen dat die visuele consistentie van je product cruciaal is voor merkherkenning en klanttevredenheid en dus werken we altijd nauw samen met je team om ervoor te zorgen dat die meerlaagse etiketten naadloos aansluiten bij je bestaande ontwerp. De integratie van die innovatieve technologie stelt je dus in staat om op een efficiënte én mooie manier aan de nieuwe CLP-regels te voldoen. Laat de nieuwe CLP-wetgeving je dus geen hoofdpijn bezorgen en kies voor Etivoet's meerlaagse etiketten!

 

Lees hier meer over de EU-wetgeving rond CLP en productlabels.

Neem contact op met Etivoet voor meer info over onze meerlaagse productlabels

Contactblok Frederik

Er staat altijd een expert voor u klaar. Aarzel niet om Frederik te contacteren.

mail mij